dinsdag 2 oktober 2012

Nieuwe links


Op verzoek heb ik 8 nieuwe links toegevoegd:

Halina Czerny-Stefanska speelt Chopin en Mozart (1948-1952)
Duo-Art pianorollen delen 1 t/m 7 met Arthur Friedheim, Harold Bauer, Sergei Prokofiev, Leopold Godowsky; Josef Hofmann, Edwin Fischer en Ignace Jan  Paderewski.
Kijk naar de betreffende berichten voor de nieuwe links. 
Zoek rechts bij "labels" en je bent op de juiste plek!

Veel luisterplezier!

3 opmerkingen:

 1. Thank you very much for so kindly and promptly responding to my requests. With kind regards.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Satyr,

  Gisteren 9 otober 2012 is Theo Olof overleden. Misschien is het interessant om opnamen uit je bestand onder de aandacht te brangen te te (her)plaatsen?

  Verder nog even een mogelijke correctie over de Franse MMS: Zij heette in Frankrijk: "Guilde Internationale du Disque" en werd in 1953 opgericht, 2 jaar na de oprichting van de NL en Zwitserse MMS. De MMS was heel succesvol in Europa en verkocht zeer goed (ondanks de tegenwerking en concurrentie van de grote platenmaatschappijen. In Frankrijk is de Guilde Internationale du Disque nog tot de 80er jaren actief geweest met Stereo lp's, meestal ook import lp's van Concert Hall, in een Franstalige hoes uitgebracht, waarvan ik een ex. in mijn collectie heb. De 'Club Français du Disque" (zoals je schrijft op 30 september) "de Franse MMS" ?? Dit was een soortgelijke club als de "Guilde":, maar werd uitgebracht door uitgeverij Hachette.

  Veel succes met verdoeken en herplaatsen,

  Groeten, Jan Werner, Teteringen

  (P.S. Binnenkort komt een vervolg artikel van mij over de MMS op de NGG site)  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je reactie. Ik heb een warm plekje in m'n hart voor Theo Olof: mijn vader had LP's van hem samen met Herman Krebbers, dus ik ben met hun muziek opgegroeid. Enkele jaren geleden heb ik hem ook een keer ontmoet, heel bijzonder. Een warm mens, en een geweldige violist die ook het moderne repertoire niet schuwde. Ik ga binnenkort zeker aandacht aan hem besteden. Heb jij nog bijzondere opnamen van hem? Hij vertelde me dat hij in het begin van zijn carrière één 78t.plaatje heeft gemaakt met Gerald Moore als begeleider... maar dat plaatje ben ik helaas nooit tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen